Arie Bronkhorst, commercieel directeur

Commercieel directeur “Ik ben er trots op dat we daadwerkelijk bouwen aan een steeds mooier Nederland. Aan een fysieke leefomgeving die bijdraagt aan kwaliteit van leven. Waarin iedereen zonder zorgen over basisfaciliteiten beschikt.

Verandering

Onze markt gaat de komende jaren veranderen; dat is één ding wat zeker is. Maar naast het feit dat dit op het vlak van verduurzaming zal zijn, is nog lastig te zeggen hoe concreet. Welke richting gaat het op? En wat wordt nu echt het concrete einddoel met welke meetfactoren? Daarnaast is de civiele markt van origine een markt die vanuit zichzelf nu eenmaal traag op gang komt. Beweging komt alleen tot stand wanneer elke schakel in de keten meedenkt en meebeweegt. En voorbij zijn eigen belang kan én wil kijken.

Nieuwe denkwijzen

Gelukkig zien we op dit vlak ook in onze markt voorzichtig nieuwe denkwijzen ontstaan. Aannemers die voorheen nooit zouden samenwerken, doen dit nu wel. En opdrachtgevers en ontwikkelaars vragen steeds vaker aan aannemers om ook in de ontwerpfase al mee te denken. Zodat dan al optimalisaties kunnen worden aangebracht en alle partijen samen bijdragen aan een beter resultaat dan ze ooit zonder elkaar hadden kunnen realiseren. Daardoor neemt het vertrouwen verder toe, worden contractvormen aangepast en opent de markt zich steeds verder voor samenwerking binnen de keten.

Totaaladvies

Binnen Focus nemen we vanuit onze eigen mogelijkheden verantwoordelijkheid. Heel concreet betekent dit dat we meer tijd en ruimte hebben vrijgemaakt om in een vroegtijdig stadium met opdrachtgevers mee te denken voor een optimaal eindresultaat. Om écht in samenwerking te investeren en elke opdracht samen op te pakken. En vanuit een breder perspectief naar oplossingen te zoeken in plaats van simpelweg uit te voeren wat ons gevraagd wordt. Het kan doordat we werken vanuit één team waarbinnen deskundig advies samenkomt met praktijkervaring en enthousiasme.”