Van aanleg van duurzame infrastructuur tot aanleg van groenvoorzieningen en buitenverlichting. We tranformeerden Het Voorthuis in Voorthuizen tot een bruisend centrum voor zowel jong als oud. Zo werkten we mee aan een leefomgeving die voldoet aan de hoogste normen van comfort en duurzaamheid.

Opdrachtgever: Woningstichting Barneveld
Expertises: civiele techniek
Looptijd werkzaamheden: van mei tot ongeveer eind november
Onderaannemers: Van Leusden, De Vries grond- en straatwerk, Mobiele steenzagerij Rosmalen, Schimmel, Steenbergen en Kas, Tast, Vink Milieu technisch, Wencop
Cijfers: ontgraven van 2100 m3 grond, 2700 m3 zand geleverd, leveren van 0/31,5 480 ton menggranulaat, leveren van 4/32 250 ton menggranulaat

Het Voorthuis in Voorthuizen is een centrale plek waar jong en oud elkaar ontmoeten. Hier vinden ouderen een thuis of dagopvang. Er is een moderne kinderopvang beschikbaar. En het complex telt 34 huurwoningen voor de lokale bevolking.

Herinrichting infrastructuur

Tijdens de eerste fase hebben we al diverse lampen hebben geïnstalleerd. De kabels voor deze lampen waren al voor het straatwerk gelegd. De lampen verlichten zowel een deel van de parkeervakken als de achterpaden, wat de veiligheid en toegankelijkheid verbetert.

De herinrichting van duurzame infrastructuur begon met de aanleg van parkeerplaatsen en voetpaden. Hierbij besteedden we bijzondere aandacht aan duurzaamheid. We realiseerden een waterpasserende verharding die bijdraagt aan het verminderen van wateroverlast in de omgeving. Concreet: een lavabed voor de parkeerplaatsen laat regenwater op een natuurlijke wijze in de grond kan wegstromen. Om te zorgen dat de parkeerplaatsen en voetpaden de tand des tijds kunnen doorstaan, hebben we de grond zorgvuldig verdicht met behulp van een trilplaat.

Realisatie groenvoorzieningen

Groenvoorzieningen dragen bij aan de kwaliteit van de leefomgeving. Rondom Het Voorthuis hebben we plantvakken uitgegraven. Om ruimte te bieden aan beplanting in diverse soorten en maten, van bomen tot struiken. Het wandelpad dat we aanlegden rondom het pand nodigt nóg meer uit om van het groen te genieten.

Conclusie

We hebben bijgedragen aan het bewoonbaar maken van Het Voorthuis door duurzame infrastructuur en groenvoorzieningen bij Het Voorthuis te creëren, buitenverlichting toe te voegen, terrassen te realiseren, en de tuin/het terras van het kinderdagverblijf aan te leggen. Hierdoor is een aangename en veilige omgeving ontstaan voor zowel bewoners als bezoekers.

Samenwerken om jouw project tot leven te brengen? Neem contact met ons op!