In opdracht van Strukton ondersteunden wij van Focus B.V. bij de transformatie van spoorwegknooppunt De Vork in Groningen. Wij realiseerden de drinkwaterinfrastructuur van het terrein. Met als resultaat dat deze klaar is voor de toekomst dankzij uitgebreid voorbereidend werk, het gebruik van duurzame materialen en extra implementaties.

Opdrachtgever: Strukton

Expertises: Drinkwaterinstallatie

Looptijd werkzaamheden: 8 weken

Huidige situatie in kaart brengen

Voor deze opdracht was een grondige voorbereiding nodig, om efficiënt te kunnen werken. Allereerst voerden wij een gedetailleerd onderzoek uit naar de huidige staat van de drinkwaterinfrastructuur langs het spoor, om zo de exacte werkzaamheden vast te stellen en een planning te maken. Doeltreffend en gestructureerd, om zo voor het beste resultaat te gaan.

Duurzame waterleidingen

De bestaande drinkwaterleidingen moesten worden aangepast om (weer) aan te sluiten aan de behoeften van de betrokken partijen (onder andere Nedtrain, Arriva en ProRail). We realiseerden aparte nutsmeters voor elke betrokken partij en legden nieuwe, duurzame poly ethaleen (PE) drinkwaterleidingen aan. PE-leidingen zijn licht van gewicht, waardoor transport en plaatsen van de leidingen veel duurzamer zijn dan wanneer zware materialen worden gebruikt. De PE-leidingen zijn bestand tegen corrosie en hebben een lange levensduur; ze hoeven voorlopig niet vervangen te worden. Zo realiseerden we duurzaam en efficiënt waterbeheer bij De Vork.

Nóg beter waterbeheer

Naast de aanleg van nieuwe, duurzame waterleidingen, voerden we nog een aantal acties uit voor nóg beter waterbeheer. We installeerden verklikkers voor lekdetectie op de mantelbuizen. En na spoeling van de leidingen namen we watermonsters af. Dit om aan te tonen dat het water voldoet aan de drinkwaternorm: klaar voor consumptie!

Ingewikkelde klussen en duurzame oplossingen: die uitdaging pakken wij graag aan! Ook ondersteuning nodig bij een project? Laat het ons weten!