Inspectie & onderhoud

Frank van den Broek

Frank van den Broek

Projectleider
+31 88 440 3 446 f.vandenbroek@focusbv.com

Dáárom Focus

  • Erkende, ervaren installateurs
  • BRL SIKB 7700, 7701, 7702, 7711, 7800
  • BRL K904
  • REG, REW en REI
  • Oplossingsgerichte houding

Keuring en onderhoud van chemietanks en brandstoftanks zijn specialistische klussen waar strenge eisen aan gebonden zijn. Focus is gecertificeerd installateur om deze installaties te keuren én waar nodig te herstellen en te reinigen. Zie daarnaast onze mogelijkheden voor realisatie van chemische opslag en opslag van brandstoffen. Zo blijf je zeker van veilige werking, voorkom je calamiteiten en voldoen je aan wet- en regelgeving.

Inspectie & Onderhoud

Regelmatige inspectie van brandstoftanks of chemische tanks voorkomt stilstand van installaties en hoge herstelkosten. Maar keuring is vooral ook verplicht. Een visuele inspectie, water sludge meting, meting van de kathodische bescherming, grondwater monitoring en een inspectie op de juiste werking zijn jaarlijks terugkerende verplichtingen. Daarnaast ben je verplicht om – afhankelijk van de installatie – elke 5, 10, 15 of 20 jaar te laten inspecteren.

Inwendige inspectie 

De verplichte inspectie van een brandstoftankinstallatie of chemietankinstallatie wordt uitgevoerd door een onafhankelijke inspecteur. Voordat hij de inspectie verricht, geven wij jouw tankinstallatie een uitgebreide (en verplichte) reinigingsbeurt zodat de inspecteur nauwgezet kan controleren op putcorrosie en op de toestand van de coating volgens de laatste protocollen en wetgeving. Uit de inspectie volgt een uitgebreid rapport; dat we samen doornemen.

Onderhoud van tanks

Aan de hand van de bevindingen van de inspecteur wordt vervolgens de installatie hersteld. Dit door het vervangen van leidingwerk, pakkingen, kleppen, kranen, ventielen en afsluiters. Daarmee is jouw tankinstallatie weer veilig en en gecertificeerd te gebruiken. Vanzelfsprekend helpen we je óók (preventief) graag verder met een advies over eventuele sanering, reiniging en certificering. 

Lees meer
Lees minder
Onderhoud en inspectie tankinstallatie Focus BV

Bekijk ook onze maatregelen rondom
CO2-reductie en onze certificeringen

Kwaliteit en milieu