Circulair sloopwerk

Lard de Vree

Lard de Vree

Verkoopmanager
+31 88 440 3 437 l.devree@focusbv.com

Dáárom Focus

  • Inventarisatielijst circulair slopen
  • Hergebruik, refurbish en recycling
  • Transparante begroting
  • Volledig ontzorgd bij totaalsloop
  • Specialist in renovatiesloop
  • Specialist in asbestsanering
  • Modern (eigen) materieel

Bij Focus is jouw sloop- of renovatieproject altijd in goede handen. Van een gedetailleerd circulair sloopplan tot en met het regelen van de benodigde sloopvergunningen en de sloop zelf. En van complexe renovatiesloop tot asbestsanering. Onze ervaren specialisten en moderne kranen, sloopmachines en slooprobots staan klaar voor jouw sloopvraagstuk.

Circulair slopen

Sloopwerk zo inrichten dat tot 99% van de materialen een tweede leven krijgt. Dat is het specialisme van Focus. Dat begint met een inventarisatie van materialen en meedenken over welke materialen een tweede leven kúnnen krijgen en op welke wijze. Circulair slopen vergt niet alleen kennis van materialen, maar vooral ook het vermogen om tijdens de sloop zorgvuldig te werk te gaan. Zodat de vrijgekomen materialen in welke vorm dan ook opnieuw kunnen worden toegepast. Hergebruikt in (renovatie)bouw, opnieuw toegepast in andere vorm of volledig gerecycled. 

Totaalsloop

Totaalsloop staat bij Focus voor compleet ontzorgen. Dat betekent dat we ook klaarstaan wanneer er een sloopplan nodig is en zelfs bij het aanvragen van benodigde sloopvergunningen. Bij de sloop zelf beperken we geluids-, stof- en trillingsoverlast tot een minimum. Hiervoor gebruiken we slimme werkmethoden, een optimale sloopplanning en modern sloopmaterieel. Zo slopen we zelfs verantwoord op enkele meters van een woonwijk, een ziekenhuis of een groot kantorencomplex.   

Renovatiesloop

Wil je een pand een nieuwe bestemming geven? Focus heeft jarenlange ervaring in complexe renovatiesloop van onder meer kantoorpanden, fabriekshallen, zorginstellingen, musea en wooncomplexen. We strippen het pand inpandig en brengen desgewenst bijvoorbeeld nieuwe deur-, raam- of gevelsparingen aan. Daarbij ontzien we de  bouwkundige constructie en onderdelen van het pand die je wilt behouden optimaal. Andere materialen geven we waar nodig en mogelijk een tweede kans. 

Asbestsanering

Asbest uit jouw pand verwijderen? Een saneringstraject begint met een onafhankelijke inventarisatie door een gespecialiseerd inventarisatiebureau. Op basis daarvan geven we advies over de beste saneringsaanpak. En ontzorgen we je volledig door het asbest veilig en volgens de regels te verwijderen en af te voeren. Dankzij een eindmeting door een onafhankelijk laboratorium weet je zeker dat alle asbest verwijderd is. 

Meer dan sloop alleen

We kunnen ook een bodemsanering uitvoeren, een bouwput ontgraven en zelfs de nieuwe terreininrichting verzorgen. Zo profiteer je van het gemak van één aanspreekpunt én een optimale afstemming van de werkzaamheden. 

Lees meer
Lees minder
Circulaire sloop

Bekijk ook onze maatregelen rondom
CO2-reductie en onze certificeringen

Kwaliteit en milieu